Hamburger op de OFYR

Dit recept begint met de transformatie van rode kool, met zout en rode wijnazijn, het liefst een dag van tevoren bereid om de smaak te verdiepen. Vervolgens, het gehaktmengsel verrijkt met chorizo, ei en paneermeel, gevormd tot hamburgertjes. Verse avocado, besprenkeld met citroensap, voegt een frisse noot toe. Hamburgers krijgen een medium garing op de kookplaat en broodjes een knapperige korst. Snel samengesteld, met frisse kool en avocado als bedje voor de pittige burger. Een vleugje honing voor de finale toets. Het resultaat? Een smaakexplosie van zoet-zure rode kool, pittig vlees en romige avocado, een feest voor de smaakpapillen.

Ingrediënten

  • 1/2 kg half-om-half gehakt
  • 250 gr fijn gesneden chorizo
  • 1 ei
  • 1 eigeel
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 kleine sjalotten, gesnipperd
  • 1/4 rode kool, fijn gesneden
  • 1/2 dl Rode wijnazijn
  • 2 avocado’s
  • 3 eetlepels citroensap
  • Honing

Bereiding

  1. Begin met de rode kool. Bestrooi deze ruim met zout en laat het minstens 3 uur intrekken. Spoel de kool vervolgens grondig af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken. Meng de kool met de rode wijnazijn en bewaar deze in de koelkast. Je kan dit om het beste resultaat te krijgen best een dag op voorhand doen.
  2. Voor het gehaktmengsel, meng het gehakt met de fijngesneden chorizo, een ei, een extra eigeel en paneermeel. Breng het eventueel op smaak met peper en zout. Vorm kleine hamburgertjes die iets groter zijn dan de diameter van de broodjes, omdat het vlees tijdens het bakken nog wat zal krimpen.
  3. Schil de avocado’s en snijd ze in kleine stukken. Besprenkel ze met citroensap om verkleuring te voorkomen.
  4. Bak de hamburgers op middelmatig vuur op de kookplaat tot ze medium gaar zijn. Leg de gehalveerde broodjes kort op de plaat om een krokante korst te krijgen.
  5. Stel de hamburgers snel samen. Begin met een laagje van de frisse kool en avocado’s op het broodje. Voordat je de bovenkant van het broodje op de hamburger legt, besprenkel de hamburger met wat honing.
  6. Geniet van deze smaakexplosie, waarbij de zout-zoetzure rode kool, pittige vleessmaken en romigheid van de avocado en honing een feest zijn voor je smaakpapillen.

Bron: ofyr.com

Informatie

Op zoek naar een leuk recept of tips voor outdoor cooking? Hier vind je al een aantal! Ontdek inspiratie voor heerlijke gerechten en avontuurlijke kooktechnieken. Kun je het gewenste recept niet vinden of heb je specifieke vragen over outdoor cooking? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder en delen onze kennis en ervaring met veel plezier

Meest recente berichten

Onderverdeling

© 2023 Created by Backyardcooking.be